Clinică: 0774649289 / Ambulatoriu: 0745155053

Medicină internă

Medicina interna este specialitatea medicala adresata adultilor care se ocupa cu prevenirea, diagnosticul si tratamentul nechirurgical al afectiunilor organelor interne. Medicina internă este la intersecția dintre pneumologie, cardiologie, gastroenterologie, nefrologie, hematologie și oncologie.
Specialistii de medicina interna (numiti si "internisti") au competenta de a rezolva probleme de diagnostic complex si de a monitoriza boli cronice severe (respiratorii, cardiace, digestive, renale, osteoarticulare) si conditii de polipatologie.

Când este recomandat consultul de medicină internă?
Dacă pacientul  doreste sa faca preventia unor afectiuni/boli si nu știe cărui medic să se adreseze, atunci ar fi recomandat să înceapă cu un consult la medicul internist (cu aceasta ocazie evită excesul de consulturi medicale, ce pot să nu fie necesare).
Pe langa profilaxia multor afectiuni, medicul internist diagnosticheaza si trateaza adulții cu afecțiuni respiratorii, cardiace, digestive, renale, hematologice, metabolice.
Simptomele care te pot duce la un consult de medicina interna, sunt simptome vagi sau neclare cum ar fi febră, oboseală, scăderea în greutate, lipsa poftei de mâncare, starea generală proastă, astenie, dureri abdominale, dureri în regiunea lombară, sau multe alte simptome.

Care sunt bolile tratate prin consult de medicină internă?
  • Boli cardiace (HTA, insuficienta cardiaca, cardiopatia ischemica, etc.)
  • Boli pulmonare (bronșita cronică, astmul bronșic, bronchopneumonia cronică obstructivă, pneumonia, traheobronșita acută, sarcoidoza sau chiar depistare cancer pulmonar)
  • Boli ale stomacului (gastrită, ulcer sau boală de reflux gastro-esofagian)
  • Bolile ficatului, rinichilor și colonului - hepatita cronică, steatoză (ficat gras), dischinezie și calculi biliari (pietre), ciroză, litiază renală (calculi renali), infecții urinare, pielonefrită, insuficiență renală cronică (primul stadiu), depistare cancer.
  • Boli ale sangelui (leucemie, anemie, etc.)
  • Boli reumatismale degenerative și inflamatorii, osteoporoza, poliartrita reumatoidă, gută, diabet sau boli ale tiroidei.

Cum se desfășoară consultul de medicină internă la SPINAL CARE?
Consultul de medicină internă
include:
  • anamneza pacientului - cu ajutorul anamnezei se obțin date despre antecedentele personale și familiale, condiții de viață și muncă, obiceiuri alimentare, comportamentul legat de consumul de medicamente, alcool, tutun. Alte informații esențiale țin de stilul de viață sedentar sau activ, respectarea orelor de odihnă și somn, prezența unor probleme de ordin psihic, emoțional, relațional, financiar, toate aceste informații putând duce la determinarea stării de sănătate.
  • examenul obiectiv este tot parte a consultului de medicină internă. Acesta cuprinde inspecția generală, auscultația, măsurare tensiune arterială și puls,   palparea, percuția.
  • Analize de laborator: sânge, urină, spută, scaun
  • Electrocardiografia
  • Spirometrie
  • Imagistică: Ecografie abdomen și pelvis
  • Prescriere tratament si recomandari.
dr. Simona Carleta Guțu
Acest serviciu este asigurat în limita fondului disponibil pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist.
Consultatie decontata CAS ambulator/spitalizare de zi
Consultație și diagnostic 200 lei
EKG 20 lei
Ecografie abdominală 180 lei
Pachet consultație și ecografie 350 lei
dr. Alina Tofan
Acest serviciu este asigurat în limita fondului disponibil pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist.
Consultatie decontata CAS ambulator/spitalizare de zi
Consultație și diagnostic 200 lei
EKG 20 lei
Ecografie abdominala 180 lei
Pachet consultație și ecografie 350 lei
Tarife generale
Analize
spinal care wave