Imagistică

Descoperiți importanța ecografiilor pentru sănătatea dumneavoastră!

Dorim să subliniem importanța ecografiilor în cadrul diagnosticului și monitorizării afecțiunilor medicale.

La SPINAL CARE, înțelegem cât de valoroasă este această tehnică imagistică în furnizarea informațiilor necesare pentru a lua cele mai bune decizii în ceea ce privește tratamentul și îngrijirea medicală.

Iată de ce ecografiile sunt esențiale‼️‼️ 

Detectarea precoce: Ecografiile pot identifica modificări și afecțiuni în stadii incipiente, oferind șansa unei intervenții mai rapide și eficiente. 

Vizualizarea clară: Această tehnică imagistică permite medicului să observe organele și structurile interne în timp real, furnizând informații detaliate despre starea lor. 

Non-invazivitate: Ecografiile nu necesită intervenții chirurgicale sau expunerea la radiații, fiind o metodă sigură și confortabilă pentru pacienți. 

Diversitatea aplicațiilor: Ecografiile pot fi utilizate în diagnosticul și evaluarea numeroaselor afecțiuni, cum ar fi bolile abdominale, afectiunile musculo-scheletale, bolile cardiovasculare și multe altele. 

Ghidare pentru intervenții: Ecografiile pot fi utilizate ca instrument de ghidare în timpul procedurilor invazive, precum biopsiile sau injectările terapeutice, asigurând precizie și siguranță în timpul acestor proceduri. 

Tipuri de ecografii

Ecografie abdominală: 
Ecografia abdominală este o procedură non-invazivă care utilizează ultrasunete pentru a vizualiza organele din abdomen, precum ficatul, rinichii, vezica biliară și pancreasul. Această metodă de diagnosticare permite medicilor să detecteze eventualele afecțiuni, precum pietre la rinichi, tumori sau inflamații. 

Ecografie mamară: 
Ecografia mamară este utilizată pentru a evalua sânii și pentru a identifica orice modificări sau anomalii în țesutul mamar. Este o investigație importantă pentru detectarea precoce a chisturilor, tumorilor sau altor afecțiuni ale sânilor, contribuind astfel la depistarea timpurie a cancerului mamar. 

Ecografie șold: 
Ecografia șoldului este utilizată în principal pentru diagnosticarea displaziei de șold la nou-născuți și sugari. Aceasta oferă imagini detaliate ale articulației șoldului, ajutând la identificarea oricăror dezvoltări anormale sau dislocări ale șoldului. 

Ecografie Doppler carotidă: 
Această ecografie utilizează tehnica Doppler pentru a evalua fluxul de sânge în arterele carotide de la nivelul gâtului. Este o investigație importantă pentru depistarea plăcilor de aterom sau a altor anomalii care pot indica un risc crescut de accident vascular cerebral sau alte afecțiuni cardiovasculare. 

Ecografie arterială și venoasă: 
Ecografia arterială și venoasă este utilizată pentru a evalua fluxul sanguin în vasele de sânge ale membrelor superioare și inferioare. Această investigație poate ajuta la depistarea cheagurilor de sânge, a îngustării vaselor sau a altor probleme circulatorii. 

În concluzie, ecografiile reprezintă un instrument esențial în medicină, oferind imagini precise și informații valoroase pentru diagnosticarea și tratamentul diferitelor afecțiuni. Prin intermediul ecografiilor, medicii pot obține o imagine mai clară și mai completă asupra stării de sănătate a pacienților, contribuind astfel la îmbunătățirea calității îngrijirii medicale. 

dr. Ovidiu Cojocariu

dr. Ovidiu Cojocariu
Ecografie Doppler carotidian 200 lei
Ecografie Doppler cervical 180 lei
Ecografie Doppler membre inferioare - bilateral 300 lei
Ecografie Doppler membre inferioare - unilateral 200 lei
Ecografie Doppler membre superioare bilateral 300 lei
Ecografie Doppler membru superior - unilateral 200 lei
Ecografie abdominala 180 lei
Ecografie mamară (sân) 200 lei
Ecografie musculoscheletala 180 lei
Ecografie șold nou-născut 150 lei
Ecografie țesuturi moi (parti moi) 180 lei
Ecogreafie tiroida 180 lei
Test osteoporoză - doua segmente 80 lei
Test osteoporoză - trei segmente 100 lei
Test osteoporoză - un segment 50 lei
Tarife generale
spinal care wave