Programări & info: 0374554344

Dexa Osteodensitometria

Știați că?

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, densitatea osoasă din organismul nostru începe să scadă.

Osteodensitometria este o investigație imagistică care măsoară densitatea minerală și duritatea sistemului osos prin metoda DEXA
Scopul procedeului este acela de a determina riscul de fractură și prezența osteoporozei, o afecțiune care produce o fragilitate crescută a oaselor. 
Prin intermediul Dexa, se utilizează raze X cu două energii diferite pentru a determina conținutul de minerale al oaselor și masa osoasă. 
Astfel, se pot identifica eventualele zone cu pierdere de masă osoasă indicând un risc crescut de fracturi și osteoporoză. 
În plus, Dexa poate furniza informații despre compoziția corporală, inclusiv procentul de grăsime corporală și masa musculară. 
Aceste date sunt utile în evaluarea riscului pentru diverse afecțiuni și pentru a monitoriza schimbările în compoziția corporală în timp. 
Dexa este considerată o metodă precisă și neinvazivă, iar rezultatele obținute pot ghida medicii în stabilirea unui plan de tratament adecvat, ajustarea dietei și stilului de viață pentru a îmbunătăți sănătatea oaselor și a preveni complicațiile asociate cu pierderea masei osoase. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre necesitatea și interpretarea analizei Dexa pentru situația dvs. specifică. 

 Te așteptăm la 𝗦𝗽𝗶𝗻𝗮𝗹 𝗖𝗮𝗿𝗲 să punem accent pe sănătate . 

 Fă primul pas în lupta cu osteoporoza!
spinal care wave