Clinică: 0774649289 / Ambulatoriu: 0745155053

Ortopedie

Ortopedia si Traumatologia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul leziunilor si bolilor sistemului musculo-scheletic (muschi, tendoane, articulatii, ligamente, oase, etc.).
Ortopedia si traumatologia este una dintre specialitatile medicale chirurgicale, motiv pentru care toti ortopezii fac si interventii chirurgicale - interventia chirurgicala este necesara pentru a restabili functia pierduta in urma diferitelor accidente sau ca urmare a afectiunilor oaselor, articulatiilor, muschilor, tendoanelor, ligamentelor, nervilor sau pielii.
Peste 50% din practica medicului ortoped o reprezinta gestionarea si tratarea afectiunilor non-chirurgicale.  Pe langa diagnostic si tratament (medicatie, infiltratii, recomanda orteze, etc.), medicul ortoped face si recomandari legate de recuperarea medicala – exercitii fizice, fizioterapie, kinetoterapie.

In ce consta o consultatie la ortopedie in clinica SPINAL CARE:
 • Consultatie initiala: de la primele simptome, consultatie cu recomandare de investigatii sau cu diagnostic direct.
 • Consultatie dupa investigatii: in ortopedie, multe afectiuni au nevoie de investigatii imagistice (radiografie, CT, DXA, RMN, ecografie musculo scheletala) pentru confirmarea diagnosticului.
 • Consultatie de control: dupa parcurgerea etapei de recuperare, dupa interventie chirurgicala sau dupa efectuarea unor proceduri.
 • Infiltratii articulare – cu diferite substante (PRP, substante vasco-elastice, corticoizi, etc.) 
 • Terapii specifice – tehnici inovatoare la nivel mondial, pentru refacerea tesutului cartilaginos sau osos. 

Ce sunt infiltratiile intra si periarticulare? - un tratament rapid impotriva durerii si hipomobilitatii (mobilitate redusa).
Medicul ortoped
utilizeaza aceste infiltratii de mai multe ori sau in administratie unica, acestea facand parte intr-un plan complex de tratament. 

Tipuri de infiltratii care se pot face in cadrul clinii SPINAL CARE

1. Infiltratii cu antiinflamator sau corticosteroizi - sunt indicate in gonartroza sau alte artroze, sindrom de umar dureros, sindrom de coafa de rotatori, PSH, deget in resort, epicondilite laterale sau mediale, discopatii cervicale, toracale si lombare, tendinopatia de Quervain, bursita trohanteriana, tendinta Achiliana, fasceita plantara, tendinoza calcica muschi supraspinos, etc.
Aceste infiltratii au efect puternic antiinflamator si scad rapid durerea.  Beneficiile se mentin pe o durata de 1-3 luni (pot exista situatii cand efectele dureaza 6-9 luni). Durerea resimtita de pacient in timpul procedurii este minima. Procedura de injectare este una simpla pentru medic, si se poate efectua cu sau fara ghidaj ecografic.

2. Infiltratii cu solutii vascoelastice (infiltratii cu acid hialuronic) - sunt efectuate cel mai frecvent intraarticular in articulatiile mari (genunchi, umar, sold, glezna), cat si in cele mici (pumn, cot, metatarso-falangiene, sau interfalangiene). Beneficiile se mentin pe o perioada de 6-12 luni.
Rolul infiltratiei cu acid hialuronic:
 • de protectie si hranire a cartilajului articular. 
 • de protectie a membrane sinoviale.
Infiltratii cu solutii vascoelastice sunt recomandate  postoperator, in artroza genunchiului, soldului, umarului, pumnului, articulatiilor mici. In anumite situatii stabilite de medic acestea se pot asocia cu un corticosteroid.
Rolul
 infiltratiilor cu solutii vascoelastice administrate repetat este de a intirzia progresia procesului de artroza.
Procedura de injectare este una simpla pentru medic, si se poate efectua cu sau fara ghidaj ecografic. Durerea resimtita de pacient in timpul procedurii este minima. 

3. Infiltratii cu PRP (hiperconcentrat de trombocite) - sunt indicate post-operator in chirurgia genunchiului, a umarului, diferite tendinopatii, artroze ale genunchiului, condromalacie patelara, leziune ligamente, etc. 
Rolul infiltratiei cu PRP: Infiltratiile cu PRP presupun un tratament biologic care se adreseaza afectiunilor musculoscheletale, prin care se injecteaza in articulatie sau tendoane, plasma imbogatita in trombocite, care este obtinuta prin centrifugarea de sange venos recoltat de la pacient. Plasma hiperconcentrata contine factori de crestere care promoveaza la locul injectarii un raspuns biologic proinflamator, cu rol in regenerarea tesuturilor.
Tratamentul cu PRP are multe avantaje:
 • Este natural si sigur
 • Promoveaza propriile abilitati regenerative ale corpului
 • Are o tolerabilitate foarte mare
 • Este imposibil de supradozat
 • Durata terapiei este nelimitata
 • Imbunatateste calitatea vietii
 • Este usor de utilizat
 • Poate fi administrat rapid
Cum se desfasoara procedura: este o procedura cu durata de 30-45 minute, si consta in injectarea cu sau fara ghidaj ecografic a tesutului afectat. Durerea experimentata de pacient, in timpul procedurii, sau dupa, este minima.

4. Infiltratii Sanakin

Rolul infiltratiei cu Sanakin: ACRS (Autologous Cytokine Rich Serum) este un ser endogen obtinut din sangele pacientului, ce contine concentratii mari de substante proprii ale organismului cu efect anti-inflamator si cu rol in regenerarea tesuturilor. Contine cytokine, molecule de natura proteica ce intervin si in mecanismele inflamatiei si in apararea contra agentilor infectiosi, in apararea antitumorala, in socul septic.
Afectiunile unde sunt recomandate: fasceita plantara, tendinopatia achileana, rotuliana, epicondilita, maladie Haglund, sindrom de tract ilio-tibial, tendinopatie de muschi tibial posterior, tendinopatie de muschi peronier scurt, bursita cronica de umar.
Cum se desfasoara procedura: este o procedura simpla, cu durata de cateva minute, si consta in injectarea cu sau fara ghidaj ecografic a tesutului afectat. Durerea experimentata de pacient, in timpul procedurii, sau dupa, este minima.
Tratamentul cu Sanakin are multe avantaje:
 • Este natural si sigur
 • Promoveaza propriile abilitati regenerative ale corpului
 • Are o tolerabilitate foarte mare
 • Este imposibil de supradozat
 • Durata terapiei este nelimitata
 • Imbunatateste calitatea vietii
 • Este usor de utilizat
 • Poate fi administrat rapid

dr. Radu Panfil

medic primar

spinal care wave